Ford Fiesta: fiesta 1992 airbag lampje knippert na vervangen koppelstuk

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

beste

na het vervangen van het koppelstuk (soort klein cardan) van de stuurstang naar het stuurhuis heb ik een langzaam knipperende airbag lamp

ik kan ook de airbag sensor niet vinden om te controleren

mvgr wim

GMC

Geplaatst door GMC (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Stuur verdraaid terwijl het los was?? de electrische verbinding tussen de airbag en zijn bediening gaat niet via een sleepcontact, maar via een vaste verbinding om de stuurkolom, een wikkelveer. Het stuur draait ongeveer 2,5 slag. dat kan die strip aan door af of op te winden. Een hele of een halve slag extra is te veel van het goede en de strip breekt. De strip zit in een soort schoensmeerdoosje en is compleet te vervangen, geen nieuwe airbag of bediening nodig.

GMC (0), 12 jaar geleden

bedankt voor je bericht
dat is heel goed mogelijk dat het stuur verdraait is,het vervangingsdeel paste niet perfect
kan ik daar makkelijk bij om te kontroleren of het inderdaad defect is?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Maak de accu klem los. verwijder de airbag op het stuur en maak de de stekker welke op draad zit voorzichtig los. Controleer of het stuur in de middenstand staat als de wielen recht vooruit staan. Verwijder het stuur, nadat je de stand ervan hebt afgetekend. Misschien moet je de stuurkappen en de combischakelaars ook verwijderen. De draad welke van de airbag komt loopt dan naar het defecte onderdeel. Hier zit nog een draad aan.. die moet ook los. Hoe het bij de Ford ka allemaal precies zit weet ik niet, ben niet van de KA. Verwijder het betreffende onderdeel door het los te schroeven en compleet van de stuurstang en kolom te halen.. Sluit van de nieuwe de onderste draad aan en zorg ervoor dat je het in zijn eigen middenstand monteert. dus vuoorzichtig helemaal naar links draaien en dan naar rechts en het aantal omwentelingen en gedeelten van de omwenteling welke hij maken kan tellen, die deel je door 2 en dat draai je terug. Als je dat goed doet past het stuur er later precies op. (er zit een meenemertje op.. Als je de rest ook weer aangesloten en teruggeplaatst hebt, en alles zit goed kan de accu klem er weer op. Als het lampje daarna nog knippert moet de controle unit van de airbag gereset worden bij de dealer of specialist. Als het lampje zich volgens het instructie boekje gedraagt, heeft hij zichzelf gereset. en ben je klaar.

GMC (0), 11 jaar geleden

opgelost
airbag spiraal defect

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.