Ford Fiesta: Fiësta electronica-probleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb met mijn Fiësta het volgende probleem: Wanneer ik hem in de ochtend strart, doen verschillende functies het niet: de digitale uitlezing van de km-stand valt niet af te lezen, de blower doet het niet, de raambediening doet het niet, de ruitenwissers (voor en achter) doen het niet.
De motor loopt prima, hoewel na verloop van tijd het motormanagementlampje gaat branden. Het lampje van de ABS en voor de handrem blijven branden (ook "zonder" handrem). De verlichting doet het, de centrale portiervergrendeling doet het, de radio werkt naar behoren, de richtingaanwijzers doen het en er valt prima te rijden met de auto.
Nu is het zo dat, wanneer ik met de auto rij, de hele santekraam begint te werken zodra ik een verkeersdrempel overga: ineens doet alles het weer! Ergens zit waarschijnlijk een schakelaarttje klem of is een stekkertje (of een aansluiting) niet goed vast (massa-aansluiting ergens??).
Iemand een idee?
Alvast bedankt.

jtblok

Geplaatst door jtblok (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik zo bekijk wat er wel en niet werkt gok ik op relais K41, in zekeringskast achter dasboardkastje, bovenste rij, middenin.
Of op een contactprobleem daar in de buurt.
Probeer eens, met koude motor als het probleem er in zit, de bedrading achter deze kast te bewegen of aan het relais te rommelen.
Voeding voor dit relais komt van de groete zekeringen naast de accu, zou ook nog kunnen.

Dashobaordkastje kan je verwijderen als je de 2 schroeven van scharnier aan onderzoijde los maakt, zijkant indrukken en hij kan weg, dan heb je meer ruitme voor de zekeringskast.

Suc6

[url=http://img96.imageshack.us/i/k41fiesta20...][img]http://img96.imageshack.us/img96/7872/k4...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.