Ford Fiesta: Fiesta koppelt niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik had al een tijdje last van mijn koppeling (ik moet het pedaal tot het uiterste induwen) maar ineens tijdens het rijden 'zakte' mijn voet door het pedaal heen en kon ik niet meer koppelen. Het lukt alleen nog zonder pedaal op het juiste toerental. Is de kabel gebroken of zit het probleem in de koppeling?

Hoonte

Geplaatst door Hoonte (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

ja dan moet je kijken !!! u hebt de auto daar wij niet kunt u niet zien dan of de kabel is gebroken bij de versn bak mischien de hevel verbogen (omdat je al een tijd last had) of door het druklager heen getrapt, maar ik begrijp u niet als het al een tijd slecht ging kon u mischien al eerder maatregelen nemen
succes

Hoonte (0), 13 jaar geleden

Hoe kan ik zien (ik ben geen echte auto-techneut) of hij gebroken/verbogen is of dat ik door het druklager heen ben getrapt (wat is een druklager?)

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Fordrijder begin met er een nieuwe koppelingkabel in te (laten ) zetten. Dat je het pedaal zo diep in moet drukken komt zeer waarschijnlijk omdat de kabel is gaan rafelen. De rest van wat het kan zijn zien we later wel. Succes.

Danny78 (0) PRO, 13 jaar geleden

Nu ga ik mischien stom overkomen als professional want het is men beroep maar is die koppeling niet hydrolisch ?
Is wel al even geleden dat ik nog zo een fiest van dichtbij heb gezien ;-)

Kan me zo niet inbeelden dat die een kabel had ... zo ja dan kan die hefboom ook een barst hebben, dit was op de fiesta voor dit model toch zo !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.