Ford S-Max 2016: Fluittoon over achterste luidsprekers

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: R9CI, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 177

Sinds vandaag maakt de Smax uit 2016 (100k op de teller) opeens een harde fluittoon over de luidsprekers achterin. Dit ontstond na een autorit van 18km (toen auto uitgezet voor 15 minuten) en bij start na ongeveer 100 meter begon hij te piepen. Als de auto weer uitgezet wordt is de piep direct weg en na enkele minuten rust weer auto starten wordt de piep langzaam steeds harder.

De piep is ook aanwezig als de radio uit staat. Airco staat ook uit.
De piep wordt niet veroorzaakt door een achteraf ingebouwde versterker of iets dergelijks. Deze auto is helemaal standaard fabrieks af.

De piep is alleen hoorbaar via de luidsprekers in de achterportieren zowel links als rechts. De luidsprekers in de voorportieren maken geen geluid.

Het geluid lijkt niet mee te gaan met het toerental van de auto. Het is permanent een schelle fluittoon met daaronder een lichte brom.

Kan dit de dynamo zijn? Of iemand anders bekend hiermee?

Geplaatst door

almera1-4 (60)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Bijgaand een filmpje

almera1-4 60

5 dagen

Ik reageer op de fluittoon, met de beschrijving van de piep kan ik niets.
Als de toonhoogte mee veranderd met het motortoerental kun je naar de dynamo kijken.
Als het ongewenste geluid onafhankelijk is van het toerental zit de oorzaak ergens anders.
Als de dynamo nog keurig netjes laadt en de laadspanning is niet te hoog (laten meten door je garage) dan denk ik dat de oorzaak in je versterker van je "radiounit" zit.

Voor de piep zou ik eens kijken of de achteruitrijverlichting achter de auto brandt als het piept. Zo ja: dan blijkt wellicht de schakelaar van de achteruit hangen op de versnellingsbak.

Heino4267 525

3 dagen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.