Ford Focus C-Max: Focus C-Max (2007) brandstofmeter/boordcomputer probleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 tdci

Hallo

Wij hebben een heel raar probleem met onze C-Max. Ik heb het al eens gegoogled, maar kan zo direct niets gelijkaardigs vinden.

Ten eerste is volgens onze boordcomputer het verbruik rond de 7.4 à 7.5 liter, wat ik persoonlijk wel vrij hoog vind. Ik heb het nog niet zelf uitgeteld als ik ben gaan tanken, dus het kan misschien ook wel minder zijn.

Maar wat het vervelendste is, de boordcomputer en de brandstofmeter krijgen soms behoorlijke kuren. Zo is het bijvoorbeeld al een aantal keer gebeurd dat we ergens naartoe rijden over de snelweg en hij bij het oprijden van de snelweg aangeeft dat we nog vb. 150km kunnen rijden. Eens we dan op de snelweg zitten begint dat heel snel te zakken en 10km verder zouden we ineens nog maar 80km kunnen rijden en gaat het reservelampje branden.

En vorige week twee keer voorgehad: Ik rij naar het werk en parkeer de auto daar op de parking (vlakke parking, staat dus niet bergop of bergaf) en kon nog 145km rijden toen volgens de boordcomputer, 8u later wil ik terug naar huis vertrekken, ik start de auto en opeens kon ik nog maar 40km(!) rijden en was het reservelampje aan. Mijn man heeft dit in het weekend ook voorgehad nadat de auto een nacht in de garage had gestaan (ook vlak). Het vreemdste van al is dat hij toen onmiddellijk is gaan tanken en hij kon er maar voor €40 indoen (wat ongeveer zo een 30l is tegenwoordig) en toen was hij al vol...

Een lek kan het dus niet zijn, want terwijl hij bijna leeg aangeeft kan er niet zo veel bijgetankt worden. en we hebben ook nog nooit iets onder de auto zien liggen van diesel...

Kent er hier iemand dit probleem?

Wendy611

Geplaatst door Wendy611 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

waarschijnlijk een tankvlotter probleem

772 (0), 11 jaar geleden

Wat het fordmannetje aangeeft klopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.