Ford Focus: focus tdci die afslaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDCI

Hallo,

Ik heb een Focus TDCI die na een poos rijden er de geest aan geeft. De motor slaat af en het gloeispiraaltje gaat knipperen. Het probleem begon een paar maanden geleden, maar na uitgelezen te hebben deed hij het weer een poosje (soms 1 week, soms drie weken). De nokkenassensor is vervangen, de leidingen zijn vervangen, maar niets leek te helpen. De auto is er zo'n drie weken geleden helemaal mee opgehouden. De auto vervolgens naar een dieselspecialist gebracht die de pomp hebben gedemonteerd die vervolgens goed bleek te zijn. Daarna hebben ze de ICU opnieuw voorzien van nieuwe software wat volgens hun het probleem zou geven. De auto weer opgehaald die er na 75 km weer de brui aan gaf. Weer heengebracht en nu zou de ICU niet meer te programeren zijn, wat er dus op neer komt dat er een nieuwe ICU in moest. (Waarschijnlijk zou dit het probleem oplossen: Let op WAARSCHIJNLIJK). We hebben de auto weer opgehaald en nu zoeken we na bijna 1000Euro lichter te zijn een oplossing voor dit probleem. Wie kan ons helpen.

johan5583

Geplaatst door johan5583 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je ook storing codes voor ons?
Is de lekretour diesel van de verstuivers al eens gecontroleerd?

Siem Bijman (160) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad kunnen lekkende verstuivers dit veroorzaken.

dupl-u-28493-5dd149eedfc50+paul2908 (0), 16 jaar geleden

Ik heb helaas geen storingscodes gezien hier bij jou probleem ,maar ik zou maar eens kijken of de bedrading ergens bij de motor niet is doorgeschuurd,houd hij ook op nl ,maar alls je de storingscodes dan uitleest komen er allemaal van die onlogische codes uit.

Heb het al 2 keer meegemaakt een keer met een c max en keer met een transit,allebei hetzelfde probleem zomaar stoppen ,de een keer soms na b.v 100km ,de andere keer soms na 1000km.

Dus sucses ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.