Ford Focus: focus TDDI slippend geluid bij stationair draaien

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDDI

Hallo allemaal,

Mijn eerste berichtje op dit forum is een meteen vraag! Ik heb onlangs een ford Focus aangeschaft (naar tevredenheid) maar heb een vraag over een geluid dat ik niet kan duiden. Wanneer de motor gestart wordt en het loopt stationair dan is er een soort van slippend/ piepend/gierend geluid hoorbaar. dit geluid hoor je ook wanneer je het gas loslaat en bijvoorbeeld uitrolt tot aan het stoplicht. Zodra ik gas geef is het weer verdwenen (of niet hoorbaar!)De distributieriem is overigens vervangen bij aflevering. Wat zou dit kunnen zijn en is actie gewenst?

alvast bedankt!

KH Linde

Geplaatst door KH Linde (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

is zou eigenlijk niet een antwoord op te geven ik adviseer je om naar de garage tegaan en ze het telaten horen dan kunnen ze er misschien iets van zeggen.
het zou het geluid van een riem of rol kunnen zijn.

groetjes jan.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

bij PSA wil het wel eens zo zijn met deze klacht dat het rubber in de krukas poelie is uitgelsagen en dit soort geluiden maakt. slipt de riem zelf ook ?

KH Linde (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost. Bleek de multiriem te zijn!

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou dat valt dan weer mee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.