Ford Focus: Ford focus elektra uitdaging!

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Dag allen!

Sinds een tijdje werken met regelmatig enkele functies niet: knipperlichten, interval ruitenwisser en achterruitverwarming. Soms gaat spontaan de interieurverlichting aan tijdens rijden.

Er zit een nieuwe accu in. Contact schakelaar is vervangen. Gewone verlichting en alarmlichten werken altijd wel.. al met vele kabelsbomen lopen schudden en doen.. nergens kan ik vinden hoe het gebeurd.. Soms werkt het even en zo ineens niet meer...

Iemand een idee?

Kuampa

Geplaatst door Kuampa (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (230), 6 jaar geleden

Begin te zoeken bij je interieurverlichting, die is het gemakkelijkst.
Werking:
De interieurverlichting krijgt altijd + 12 Volt op één kant van de lamp. De andere kant wordt via de schakelaars in de deur(sloten) aan massa gelegd.
Foutzoeken:
Als je interieurverlichting onder het rijden gaat branden, zou je eens de deuren en achterklep een voor een kunnen openmaken en kijken bij welke deur 0f de achterklep dat vaker of altijd effect heeft. Als je dat hebt gevonden, is er iets niet goed met de deurschakelaar (in het slot) of de bekabeling (in de deuropening?) is beschadigd en maakt onbedoeld ergens massa.

De knipperlichten, interval ruitenwisser en achterruitverwarming kunnen gemeenschappelijk hebben dat de voeding wegvalt of de massa ontbreekt. Het gemakkelijkst meten is dat bij de achterruitverwarming.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.