Ford Focus: Ford focus TDDI 1.8 Motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Waar zou ik die kunnen vinden?
En wat zou de prijs ervan zijn?

Ik denk namelijk dat ik er een nodig ga hebben. Vorige week begon het olie lampje te knipperen bij lage toerental, ik was bijna op mijn werk. Uiteindelijk op me werk de olie gecheckt, helemaal vol. Dus ik bel de garage op om te vragen wat het zou kunnen zijn, werd me verteld dat ik niet moest rijden ermee en dat het misschien zo kan zijn dat er geen olie druk is.Afijn Anwb laten komen die heeft gekeken of die oliedruksensor in orde was en dat was zo. Toen heeft de Anwb naar de garage gesleept, daar staat ie nog steeds! De oliepomp lijkt niet kapot te zijn, met heeft wel metaal deeltjes in de carterpan gevonden, ze vinden het een vreemd probleem en kunnen nog geen echt oorzaak vinden, vanavond zouden ze naar de nokkenas kijken en de lagers. Al met al klinkt het voor mij als slecht nieuws en een dure grap.
Of zijn die dingen makkelijk te vervangen?

rachidos

Geplaatst door rachidos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

www.onderdelenzoeken.nl
www.onderdelenlijn.nl

yoshi (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de carterpan eraf is, moeten ze in de garage maar eens de olie aanzuigleiding controleren. Die bestaat uit twee of drie delen die in elkaar zitten. De kans bestaat dat ze losgekomen zijn en niet goed meer aansluiten, waardoor de oliepomp geen olie maar lucht aanzuigt en daardoor de oliedruk wegvalt. Als dit het geval is, moet er een nieuwe leiding besteld worden. De nieuwe leiding is aangepast.

rachidos (0), 17 jaar geleden

Het probleem is gevonden! De oliedrukveer (ofzo iets) had het begeven, die wordt vervangen samen met een aantal lagers (auto heeft toch een aantal minuten met geen oliedruk gereden). Bij elkaar een dure grap van 1160 euro, ik moet dus veel betalen voor dat uitzoek werk (totaal 14 uur aan gewerkt). Maar goed auto`s blijven een slechte investering.

rachidos (0), 17 jaar geleden

En ja hoor hij staat weer bij de garage!!!!
Een tikkend geluid, lijkt erop alsof een zuiger eraan is.
Maar goed als ze maar niet denken dat ik weer zoveel geld ga ophoesten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.