Ford KA 2009: Ford Ka plaats ruiten wisser relais

Bouwjaar: 2009

Ik heb een Ford KA bj 2009. Mijn ruitensproeiers doen het niet meer. de motor is gecontroleerd en die werkt maar geen stroom bij het bewegen van de handel. De ruiten wissers doen het wel op interval en snelle stand. maar als ik de handel naar mij toe trekt wordt er niet gesproeid en de ruiten wissers gaan dan niet heen en weer. De zekering is goed en getest.
Ik heb zelf een vermoeden van de ruitenwisser relais defect is maar waar kan ik die vinden in de auto. in beide zekeringen kasten (dashboard en onder motor kap) zit deze niet volgens de handleiding maar waar dan wel , wie kan mij verder helpen.

Rob12

Geplaatst door Rob12 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 4 jaar geleden

Als de andere standen het wel doen denk ik eerder aan een defecte hendel.

Rob12 (0), 4 jaar geleden

Oke als eerste bedankt voor je reactie. Maar het vreemde is dat zowel de voor stand als achter stand met de sproeier niet meer werken en dit zijn 2 verschillende standen.

Rob12 (0), 4 jaar geleden

Ik had al aangegeven dat de sproeier het zowel voor als achter niet meer deden. Het volgende gebeurde na de volgende dag de auto te starten ging gelijk de achtersproeier aan en de ruiterwisser achter. deze was dan ook niet meer uit te krijgen met de ruiten wissser hendel (deze stond gewoon op 0). ik heb de zekering van de sproeier pomp verwijderd. Ik heb nu ook inmiddels de stuurkolom schakelaar compleet vervangen, helaas he probleem bleef het zelfde.
Ik heb ook iets gelezen over een BSI module of Body computer maar dat zeg mij niet veel.
Wie kan mij verder helpen waar het evt nog zou kunnen zitten.

Alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.