371 bezoekers online

Ford Ka: Ford ka stottert en rookt bij de verdelerkap/dynamo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Ik heb een ford-ka, die al een tijdje problemen heeft met gas geven. Met koude motor stotterde de motor nog iets. Maar na enkele minuten was dit verdwenen en reed de auto verder prima. Maar dit probleem werd steeds erger en nu blijft hij stotteren.

Afgelopen week zag ik dat er iets rook onder de motorkap weg kwam. Ik ben direct naar huis gegaan. En de volgende dag ben ik gaan onderzoeken wat er nu aan de hand was. Als ik de auto start, dan zie ik vrijwel direct rook rondom de verdelerkap en dynamo. Dit kan natuurlijk vocht zijn, maar de lucht ruikt iets te chemisch daarvoor.

Wat betreft het stotteren, weet ik dat het probleem waarschijnlijk bougies, bougiekabels, bobine, luchtfilter, brandstof filter etc kan zijn.

Maar waar de rook dan weg komt? Dat blijft een mysterie... Ik durf er zo niet mee naar de garage. Motor start/loopt wel gewoon, op het overduidelijke stotteren na dan.

appoortman

Geplaatst door appoortman , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

Geen familie, vrienden of buren die je willen slepen?

ferdinand, 7 maanden geleden

Geen lid van de Wegenwacht?
Ferry

pbierman18, 7 maanden geleden

Geen mysterie!
er is duidelijk iets aan het smeulen aan de bekabeling,
Ik zou de accukabels losmaken en goed onderzoeken. Als je dat zelf niet kunt naar de garage brengen, maar ik zou er zeker niet meer mee gaan rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.