Ford Ka: Ford Ka valt gelijk uit na starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Beste dames en heren,


Enkele weken geleden heb ik een Ford Ka uit '98 gekocht. Deze viel af en toe uit bij het afremmen/ontkoppelen op het stoplicht. Op dit forum zag ik regelmatig het advies voorbij komen om dan de stationairklep te vervangen. Deze heb ik dan ook vervangen. De nieuwe klep is niet van Ford zelf, maar van een aftermarket onderdelenproducent.

Het voorgenoemde probleem is hiermee opgelost, maar er is een nieuw probleem ontstaan. Met koude motor valt de motor gelijk na het starten weer uit. Als ik bij het starten wat gas bij geef voor zo'n 10 seconden blijft de motor wel draaien en valt deze ook niet meer uit.

Ik heb de accu al een keer ontkoppeld om het motormanagement te resetten. Dit leek te helpen, maar na aantal ritten kwam het oude probleem weer terug.

Heeft iemand tips voor mij?


Alvast bedankt,

Jos

jossie90

Geplaatst door jossie90 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nico8119 (0), 9 jaar geleden

Heb je de motor na het ontkoppelen van de accu pakweg 10 minuten stationair laten draaien?

jossie90 (0), 9 jaar geleden

Beste Nico,

Ik heb gisterochtend de accu twee uur lang losgekoppeld van de auto. Hierna heb ik de motor 10 minuten statonair laten draaien gevolgd door een stuk rijden.
Dit heeft het probleem tot nu toe nog niet opgelost.

Groet,

Jos

jossie90 (0), 9 jaar geleden

Ter informatie,

Ik heb het probleem opgelost door een (originele) stationairklep van de sloop te monteren. De namaak-klep staat te ver open waardoor de ECU niet genoeg inspuit.


Groet,

Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.