Ford Mondeo: Ford Mondeo 2.0i A KOMBI Automaat stottert.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0I

Hallo,

Ik heb onlangs een andere auto gekocht. Een Ford Mondeo 2.0I Automaat.

Nu heb ik het volgende probleem.

Als de motor warm is begint de automaat te stotteren. Hij loopt in de toeren, en als hij over moet schakelen doet hij dit soms wel soms niet. Schakelt hij wel over dan schiet hij soms uit de versnelling. Ik heb al 1 keer moeten stoppen omdat ik het idee had dat hij helemaal niet meer in een versnelling zat.

Naar het werk en terug (In totaal 33 Km) heb ik nergens last van en rijdt hij perfect. Alleen bij warm worden begint hij te kloten.

Ik heb al heel wat topics gelezen op deze en andere sites, maar steeds zijn deze problemen iets of helemaal anders. Dus vandaar dat ik een nieuwe topic open.

Alvast bedankt! Met vr gr Roy

Roy_Vega

Geplaatst door Roy_Vega (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

markyv (0) PRO, 13 jaar geleden

ik zou beginnen met het (laten) controleren van het oliepeil van de automaat.
overvulling geeft ook rare probelemen.

Roy_Vega (0), 13 jaar geleden

@Markyv

Ik heb een vriend van mij (hij is monteur) al even laten kijken. Maar hij vond het moeilijk om te zien wat het peil precies was. Er was namelijk niet een hele duidelijke lijn op de peilstok. Dit kan dan misschien ook betekenen dat de olie niet goed meer is? Ik zat er aan te denken om alle olie (zo goed als) er uit te halen en dan vervangen met nieuwe olie. Als ik dan weet hoeveel er in zo`n automaat moet kan ik er precies genoeg in gooien. Dan zou ik in principe zeker weten dat er genoeg olie in zit.

JHV (0), 13 jaar geleden

Maar dan moet je ook weten hoeveel olie er precies achter is gebleven na het aftappen.
Johan

markyv (0) PRO, 13 jaar geleden

Het idee van aftappen en opnieuw vullen is geen goed alternatief aangezien er altijd een bepaalde hoeveelheid in de koppelomvormer achterblijft.
Daarom is goed peilen (bij warme, draaiende motor) zo belangrijk.

Healb (0), 13 jaar geleden

Heb dezelfde autobak, 1999 2.0 Zetec combi. Bij het aftappen (warm) blijft de helft, +- 4 1/2 liter, in de bak. Dan bijvullen via de peilstok, met de juiste ATF olie, geen synteet. Bij warme motor (draaiend), schakelen in alle standen en dan in P peilen (draaiend). Bij het aftappen kijken of de olie niet erg vervuild is (zwart), wanneer dat zo is nog maar een keer verversen. Suc6, Henk P.S. Hoeveel km heeft de auto gelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.