Ford Mondeo: ford mondeo start opeens niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 125pk

Mannen,

Een makker van mij heeft een Ford Mondeo die opeens, na te hebben getankt, startte en een paar meter reed. De auto viel stiel en wil niet meer starten. De ANWB was erbij geweest en die zei dat het de brandstofpomp in de tank was.
Ik heb vandaag naar de auto gekeken en de brandstofpomp eruit gemonteerd. De brandstofpomp direct aan de accu verbonden ...en de brandstofpomp doet het wel. In de auto, voor de uitbouw, deed deze het niet en gaf geen kik.
Nu zie ik dat er op de min pool van de pomp de kabel beetje verbrandt is en er is ietwat brandschade aan de plastic zijkant.
Nu begrijp ik niet goed waardoor die zogenaamde brandvlek ontstaan is. Is het een of andere zekering of relais, of toch de brandstofpomp?
Hopelijk kan mij hier iemand in de goede richting wijzen.

Alvast bedankt voor het meedenken mannen.

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (200), 8 jaar geleden

Gewoon vervangen, dan ben je er vanaf.
Brandstofpompen worden met de jaren onbetrouwbaar, heb ik al vaker gelezen van de Mondeo.

svaleras (100), 8 jaar geleden

Inmiddels gewoon compleet vervangen, was idd de beste oplossing. Had in eerste instantie alleen het pompje zelf gehaald bij Brezan voor 140 euro, maar die paste niet eens!? Uiteindelijk naar de sloop gegaan en een complete gehaald voor 50 eurie...die tenminste wel past :)

svaleras (100), 5 jaar geleden

kan gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.