Ford Mondeo: FORD MONDEO TOPLAGER DEFECT ?

Bouwjaar: 2001

Hallo ,

Mijn Mondeo uit 2001 1.8 benz. maakt sinds een maand een piepend geluid als ik vlot over schakel in een hogere versnelling.Als ik dit rustig doe hoor ik (nog ) niets. Bij navraag bij de ford dealer vertelde men mij dat dit diverse oorzaken kan hebben.
b.v. een motorsteun dat piept. Dit lijkt me sterk want als ik bij het vlot overschakelen de koppeling iets laat slippen hoor ik het geluid iets langer. De auto heeft pas 65.000 km gereden
De aandrijfriem is volgens de dealer goed aangespannen.

Wie herkent dit probleem ?

m.vr.gr. Wilco

VARWIJK

Geplaatst door VARWIJK (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk druklager defect.

Willem

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hallo Wilco,

ik zat je probleem door te lezen, en toen moest ik meteen aan de koppelingsplaten zelf denken (hoewel ik niet weet of dat met jouw kilometerstand al aan de orde is) maar bij mijn mondeo (1.8td die heeft nu 200.000km gelopen) piept de kopeling ook bij vlot optrekken. Volgens mijn garage (forddealer) komt dat doordat er groeven in de koppelingsplaat gesleten zijn. Als ik meer gas geeft met een slippende koppeling wordt het geluid harder... ook bij het wegrijden met de caravan d'r achter werd het geluid harder. Volgens de dealer kan dit geen kwaad en kon ik er op het moment dat ik het constateerde nog wel minstens 20.000 tot 30.000 km mee rijden....

misschien heb je hier wat aan....

gr, Bob.

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij heeft de Duratec -HE geen toplager...

VARWIJK (0), 18 jaar geleden

De auto is inmiddels voor het probleem naar de Ford dealer geweest . Deze heeft de complete koppeling vervangen incl. het vliegwiel. De koppelingsplaten vertoonde een behoorlijke slijtage . Ook het vliegwiel vertoonde dit. Dit vindt ik overigens wel opmerkelijk , omdat zo,n vliegwiel toch eigenlijk veel langer moet meegaan dan de koppelingsplaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.