Ford Scorpio: Ford Scorpio stottert en slaat af

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 I CLX

Beste mensen, Ford fanaten/wizzards,

Ik heb een probleem met mijn Scorpio 2.O I CLX uit 1993 waardoor ik de weg niet meer op durf, zeker niet met vrouw en kind. Na een paar reparaties - nokkenas-sensor, vervangen van bougie en bougiekabels, ander boordcomputer, vervangen noodklep brandstoftank - leek de motor weer picobello te lopen. Vorige week, tijdens een paar langere ritten van ongeveer 100 km hield de motor heel even in terwijl ik 110,120 reed, alsof de motor even geen benzine meer kreeg. Dat gebeurde wel drie keer tijdens zo'n rit.

Verder loopt ie stationair niet lekker. Af en toe lijkt de motor af te slaan, om dan opeens weer op te komen. Maar eergisteren sloeg de motor opeens af, bij lage snelheid en toerental, ik reed maar 40 of zo. Gelukkig in de bebouwde kom, dus kon ik direct aan de kant gaan staan.

De auto is dus nog niet echt te vertrouwen, ik ga er nu de weg maar niet meer mee op voorlopig. Daarom mijn vraag: wie heeft een idee van wat er nu weer aan de hand zou kunnen zijn? De bobine, ontsteking, brandstoftoevoer...? Heel graag een reactie. En natuurlijk alvast heel hartelijk dank. Arthur, Den Helder

doncitta

Geplaatst door doncitta (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

paddo (0), 16 jaar geleden

stekkers controleren nokkenas sensor.loopt niet lekker kan noodloop zijn.

gr paddo

doncitta (0), 16 jaar geleden

Dank je Paddo. Zal daar zeker naar kijken!

doncitta (0), 16 jaar geleden

Paddo, ik wil de situatie bij dei nokkenas sensor graag bekijken. Maar waar zit dat ding eigenlijk? Weet jij (of iemand anders) waar ik een technische tekening van de Scorpio 2.O I CLX motor kan vinden. Ik wil zelf leren om toekomstige storingen te verhelpen omdat ik me bij een garage (die ook niet alles weten over een Ford uit '93) blauw betaal. Alvast hartelijk dank!

paddo (0), 16 jaar geleden

wou een tekening bijvoegen maar dat lukt even niet als je voor de auto staat is het aan de linkerkant op het kleppendeksel met een stekke boven de achterste nokkenas
gr paddo

doncitta (0), 16 jaar geleden

Hi Paddo, fijn dat je een tekening hebt. Kun je em niet even doormailen misschien? Zou ik blij mee zijn!

paddo (0), 16 jaar geleden

is verstuurd hoop dat je er wat aan hebt.

doncitta (0), 16 jaar geleden

Thank You Veryvery Much, Paddo! Ik ga ermee aan de slag.

paddo (0), 16 jaar geleden

hoop dat je er wat aan hebt heb nog meer schema's als dat nodig is.

gr paddo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.