Ford Focus: Foutmelding temperatuur klimaatregeling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDCi

Mijn Ford Focus toont al zeer lang een foutmelding op mijn klimaatregeling. Waar normaalgesproken de binnenkomende en gewenste temperatuur staat, staat nu E1 E1.

Ik vernmoed dat het problem met de temperatuursensor te maken heeft die de inkomende luchttemperatuur meet. Namelijk, bij langdurig rijden op een regenachtige dag toont het schermpje ineens wel weer een temperatuur. De inkomende luchttemperatuur laat dan bijvoorbeeld -30 zien (onzin natuurlijk). Vanwege het grote verschil tussen buiten en binnen blaast de klimaatregeling dan uitsluitend hete lucht, niet zo aangenaam... Zodra de foute temperatuur onder de -35 zakt wordt er weer E1 E1 getoond.

Overigens liet tot voor kort de klimaatregeling zich nog vrij goed bedienen. Ik kon de gewenste temperatuur nog wel sturen en ook de sterkte en richting van de luchtstroom (voorruit, voeten, etc). Echter, nu stroomt alle lucht via de voorruit en de sterkte reageert alleen voorbij 'standje 4' en hoger. Lager dan blaast ie niet.

Met andere woorden, tijd om er toch wat aan te doen. Ik doe graag dingen zelf maar hier weet ik me nog geen raad mee. Ik heb nog geen informatie over een dergelijk probleem kunnen vinden.

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en een goede tip kan geven. Een specifieke vraag die ik heb is: waar vind ik de temperatuursensor van de luchttoevoer in de klimaatregeling en hoe kan ik daarbij komen. Ik zou graag proberen of eenvoudigweg reinigen van de sensor een oplossing is.

Groet
Jos

JoHu

Geplaatst door JoHu (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Mansie (0), 9 jaar geleden

Lees dit eens door, en probeer hem eens uit te lezen.
http://www.focusclub.nl/forum/showthread...

JoHu (0), 9 jaar geleden

Dank voor de link. Helaas lijkt het erop dat de genoemde toetscombinaties voor mijn systeem niets tonen. Ik heb vanalles geprobeerd maar kreeg nog geen codes te zien. Wellicht dat de bijgesloten foto hulp biedt?
[url=http://postimg.org/image/6j8e0ux3x/][img]http://s30.postimg.org/6j8e0ux3x/WP_2014...[/img][/url]

Mansie (0), 9 jaar geleden

Ja dat kan kloppen. Dit is geen origineel climate controle systeem. Deze is er achteraf ingebouwd.
Dit is een ombouw set van hand naar automatische bediening.
Geen idee hoe het verder werkt.
Edit: Is een pb&r systeem.

JoHu (0), 9 jaar geleden

Als het inderdaad is omgebouwd, is het dan wellicht eenvoudig terug om te bouwen naar een handmatig te bedienen systeem? Dat heeft toch wel mijn voorkeur ten opzichte van dit prutssysteem...

Mansie (0), 9 jaar geleden

Misschien kan je hier wat mee om hem er uit te sleutelen.
http://www.comesclima.it/index.php?categ...

JoHu (0), 9 jaar geleden

Dat is een geweldige link! De handleiding die erte vinden is geeft ook de foutcodes. E1 betekent dat debuitenluchttemperatuursensor niet verbonden is. Aan de hand van de foto's heb ik hem kunnen vinden en de bedrading bleek stuk. Met een kroonsteentje en wat soldeerwerk heb ik het kunnen herstellen. Mansie, dank voor je hulp! Ik ben erg blij dat dit nu verholpen is. (Met diezelfde handleiding ga ik ook eens kijken of de keuze van de lucht stroom hersteld kan worden... maar dat is voor latere zorg.)

Mansie (0), 9 jaar geleden

Super dat het gelukt is. Geen dank, daar is een forum voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.