Ford Focus: Alle verlichting flikkert, abs lampje aan/uit, licht stotteren m

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Zetec

Ha PC,

Ik heb een Focus 1.6 zetec uit 2000 met 140.000 op de teller nu zo'n 100 km in mn bezit. Gisteravond kwam ik tot de ontdekking dat de verlichting soms kortstondig dimt, de motor soms licht stottert en de dashboardverlichting en radio steeds voor korte duur vrijwel compleet weg vallen. Het was gisteravond vrij nat op straat, ik heb het daarna niet helemaal kunnen reproduceren sindsdien maar de neiging lijkt nog steeds zichtbaar. Wat stotteren / flikkeren van de verlichting.

Ik heb al van een aantal focusjes gelezen over massa problemen. Daar ga ik dus eerst naar kijken, Smart-charge kabel is nagelopen en accu klemmen zijn stevig aangedraaid. Heb de auto zelf bij een garage gekocht, die mogen dus eerst een poging gaan wagen de problemen op te lossen. Als dat ze niet lukt zal ik zelf hier verder bijhouden waar ik uit kom.

Dit topic heb ik voor 2 redenen geplaatst, enerzijds om suggesties voor oplossingen te vinden naast dus de massa aansluitingen verbeteren, anderzijds wil ik hier met anderen de uiteindelijke oplossing delen wanneer die gevonden is.

FFStone

Geplaatst door FFStone (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

FFStone (0), 9 jaar geleden

Vandaag krijgt de motor van de verkopende garage waarschijnlijk nieuwe accu en nieuwe VSS (Snelheidssensor). Daarnaast zijn de massa aansluitingen onder de motorkap schoongemaakt. Ik laat wel horen of het daar mee opgelost is. Ik denk zelf dat de oude accu prima is, omdat het boordspanningsnet tijdens rijden altijd netjes 14.1 / 14.2 v liet zien, maar zij willen de accu vervangen dus ik vraag de oude accu wel mee terug en klaar.

kaleido 1 (2055) PRO, 9 jaar geleden

Zo een vergelijkbaar probleem heb ik hier een keer voorbij zien komen , zoekfunctie van dit forum al gebruikt ?

FFStone (0), 9 jaar geleden

Had ik al gebruikt, maar nu wél gevonden:

1) [url]http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=20...[/url]

2) [url]http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=14...[/url]

Maar, zo gaat het vaak, er wordt soms geen uiteindelijke oplossing vermeld. Daarom heb ik dus besloten om dit topic van begin tot eind bij te houden.

Er is vandaag een nieuwe accu in gezet, en ik heb zelf de massa aansluitingen nagelopen. Radio klinkt nu beter, die kraakte flink en nu niet meer. Verlichting dimt iig minder, misschien zelfs helemaal niet meer. Dat was met de opgeschoonde massa aansluitingen al bereikt. Nu is er ook een nieuwe accu geplaatst door de verkoper. Snelheidsmeter dropt sindsdien nog niet naar 0, maar dat gebeurde toch al niet vaak dus ik ben daar nog niet helemaal zeker van dat het zo opgelost is.

Edit: 2e topic gevonden, daar wél de bevestiging dat het met schoonmaken klaar was. Ik zal komende week zelf een paar extra massa kabels en een extra laadkabel trekken. Zo kan massa problematiek uitgesloten worden.

Als er meer bekend is, laat ik het weten. Ik wil voorkomen dat er opnieuw een topic zonder oplossing overblijft!

kaleido 1 (2055) PRO, 9 jaar geleden

We zijn in ieder geval weer een stukje verder .

FFStone (0), 9 jaar geleden

Oke, haperen en dimmen van verlichting / falen abs lampje e.d. is verdwenen.

Snelheidsmeter valt nog wél naar 0 terug zo af en toe, VSS (Vehicle speed sensor / snelheidssensor op de bak) wordt nu vervangen en daarmee moet het allemaal klaar zijn.

De verkopende handelaar lost het gelukkig allemaal netjes op, zonder (teveel) mokken.

De auto is dus al bijna terug in perfecte staat, ik ben er alvast erg blij mee en kan me niet voorstellen dat er met de nieuwe VSS nog problemen blijven.
Oplossingen waren:
1) Haperende / dimmende verlichting en inkakkende boordspanning: Massa aansluiting onder luchtfilter en/of andere massa aansluitingen aan de voorkant (allemaal schoongemaakt maar onder luchtfilter is meest logische kandidaat)
2) Niet werkende achterruitenwisser: Ingevet en met de hand na inschakeling op gang geholpen (geforceerd met gevoel, voor zover dat kan) daarna prima werkend
3) Achterruit - reinigingsvloeistof komt niet op ruit: Overgang / verbinding van slang interieur naar achterklep defect, opgelost door slang af te knippen aan binnenzijde auto en een nieuwe laatste 30-40 cm op te zetten
4) Snelheidsmeter die terugvalt: Nog niet zeker, maar zal waarschijnlijk door VSS komen.

Hoop dat anderen hier wat aan hebben wanneer ze voor een focus gaan en tegen vergelijkbare issues aan lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.