Ford Focus: Ford focus 1.8 tdci 115 pk interieur verwarming wordt niet warm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tdci

Ik bezit een ford focus 1.8 tdci uit 2004. Het is wel het "oude" model. Tellerstand is bijna 300.000 km. Helaas word het interieur niet meer warm. Airco/ventilator draait zonder problemen. Motor loopt als een zonnetje. Thermostaat geeft een normale waarde aan. Vloeistof niveaus zijn goed. Geen lekkages bekend of te vinden. Kachel is al gereset. Maar wat ik ook probeer... er komt geen warme lucht meer uit. Kleppen lijken prima te werken (hoorbare omschakeling zoals normaal) als ik temperatuur van koud naar warm of andersom instel. Wel komt er op de LO instelling voelbaar koudere lucht uit dan op HI, zonder dat airco aan staat. Dus die werkt. De hele kachel lijkt achter het dashboard te zijn ingebouwd.
Heeft iemand enig idee/ervaring wat het probleem zou kunnen zijn en wat een passende oplossing is?

focus1.8tdci

Geplaatst door focus1.8tdci (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Fordrat (0) PRO, 9 jaar geleden

oliekoeler verstopt , sluit de verwarmings darmen eens rechtstreeks aan dan weet je het zo , motor kan gerust zonder de oliekoeler rijden zeker in de winterperiode

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.