Ford Fusion: Fusion 14 TDCi ASM valt uit

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 14

Wij hebben een Fusion die op onregelmatige tijdstippen niet meer wil schakelen.IDS geeft steeds de foutcode P2795,probleem in de bedrading/stekker of de schakelaktuators.We hebben al de stekkers van PCM TCS ABS IC reeds meerder malen gereinigd,doch het probleem komt steeds terug na een maand.Rare is als we de stekker van de PCm reinigen dan blijft hij soms langer goed,toeval of niet.Ford hotline verdenkt de kabel,omdat als je de code ontleed dit duit op een te hoge spannig op een kabel,mogenlijk een kostsluiting.Nu is de wagen uit garantie en hadden we graag toch wat meer zekerheid alvorens we de kabelboom eruit sleuren.Heeft iemand al een soortgelijk probleem meegemaakt,mijn inziens verdenk ik de PCM maar ook daar hebben we geen zekerheid in.
Ga ook nog wel de massa punten een keer nakijken voor de zekerheid

COSSWORTH

Geplaatst door COSSWORTH (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Meerdere malen meegemaakt dat er een draadje gebroken was in de kabelboom vlakbij de schakel en selectie actuators, altijd nog kunnen repareren en geen kabelboom vervangen.

Deze code geeft aan dat er een probleem is met de schakelactuator, eerst de kabelboom vanaf de schakelactuator openmaken en goed bekijken.
Anders schakelactuator verwijderen en kijken of alles wel soepel beweegt.

Suc6

COSSWORTH (0) PRO, 15 jaar geleden

idd het was een draad van de Can bus die doorgeschuurd was en inwendig geoxideerd ,waardoor de weerstand te hoog werd,stukje tussenuit gedaan en de fout was weg,maar met het wegwerken van deze fout ontstond een andere,de controledraad van de gloeibougies was boven de transmissie doorgescheurd en gaf daar nu een fout opaan,ook deze gerepareerd en opgelost.En voor de leutigheid zat er een spanningsval van 1.5V op de massa onder de batterij,ook maar opgelost en autootje rijdt nu (voorlopig )als nieuw.bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.