Ford Fusion: Versnellingbak

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Vanaf het begin heb ik de volgende klachten, in de eerste en tweede versnelling en gierend geluid en vanaf zo'n 50Km/h in de vijfde versnelling een hoge fluittoon bij gas geven en/of constante snelheid. Indien je het gas loslaat verdwijnt het geluid. De dealer zeg dat het bij Ford in onderzoek is maar nu zo'n 5 maanden later nog steeds geen oplossin! Enig idee wat de oorzaak is en of ik meer druk bij de dealer neer leggen voor een oplossing. Ik baal zo'n beetje van deze auto.

hendri.van.renswoude

Geplaatst door hendri.van.renswoude (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

772 (0), 15 jaar geleden

Gewoon de druk bij de dealer anders een leuke brief naar Ford Nederland sturen
succes 772

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon tegen de dealer zeggen dat het product wat je gekocht hebt niet aan je verwachtingen voldoet en de koop wil ontbinden. Dan willen ze wel wat doen.
Versnellingsbaklawaai bij de fusion en fiesta komt wel vaker voor maar dan bij hogere snelheden, ik denk dat ze gewoon de bak uitelkaar moeten halen eb als er niets te zien is gewoon voor garantie een nieuwe er onder moeten plaatsen.

ford-master (0) PRO, 15 jaar geleden

veel voorkomend probleem, gewoon naar de dealer blijven gaan, ze geven het vanzelf op en dan komt er een andere bak

ArjanE (0), 6 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem volgens mij. Rond de 110 a 120 hoor ik een fluitend geluid. Ik hoor dit he best bij (langzaam) gas geven. Als ik de koppeling indruk, dan verdwijnt het. Als ik in de 1e en 2e hoor ik ook een fluitend geluid.

Heino4267 (205), 6 jaar geleden

De auto is inmiddels dik 10 jaar oud? Bestaat de Fusion al zo lang?
Dan heb je weinig verhaal meer bij de dealer, tenzij je deze klacht binnen de garantietermijn hebt gemeld. En dan nog heeft de oplossing "lang geduurd".

ArjanE (0), 6 jaar geleden

Ow, ik zie nu pas dat het een bericht van 2008 is haha. Maar heb dus een 10 jaar oude Ford Fusion, die ik nu twee weken heb. Hij maakt tussen de 105 en 120 een fluitend geluid als ik langzaam gas geef.

Heino4267 (205), 6 jaar geleden

Dan kan je beter een eigen topic aanmaken, dan krijg je ook betere antwoorden die op jouw auto van toepassing zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.