Ford Galaxy: Galaxy kraakt en rammelt bij ieder bultje: waar beginnen?

Bouwjaar: 2001

hallo

ik heb sinds kort een Galaxy uit 2001, maar het ding rammelt en kraakt bij iedere drempel. dashboardkastjes heb ik al vastgezet en andere voor de hand liggende rammeltjes ook al opgelost, maar verder kom ik er niet goed achter waar het zit. het lijkt van de deuren af te komen, voornamelijk de achterdeuren.

iemand dit al eens opgelost?

bedankt!

ton

ton667

Geplaatst door ton667 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hermanbrouwer (0), 16 jaar geleden

Kraken je deurrubbers niet? Flink in de talkpoeder zetten wil dan helpen...

Alfa25 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zegt dat je al aan de dashboardkastjes bezig bent geweest, dus kan het probleem meer van de voorkant komen?, bij Galaxy's van dat model zitten er aan de veerpoten vooraan in de wielkasten een soort van kleine stabelisatiestangetjes, deze zijn ongeveer 20cm lang en hebben een soort van gewrichtjes aan elke zijde.
Deze gewrichtjes slijten uit en maken een kloppend lawaai als je door putten rijdt. Voel eens aan deze stangetjes of deze geen speling hebben, (is niet steeds voelbaar, meestal wel...) en vervang deze door nieuwe indien nodig. Kosten voor een set van twee stangetjes bedragen rond de 80 euro zonder plaatsing.

Veel succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.