Ford Transit 2010: geen reactie op gaspedaal na koudstart

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 85

Ford Transit 2.2 TDCi, van 2010
na koudstart reageert de motor totaal niet op gaspedaal gedurende ongeveer 1 minuut,
start wel goed en blijft ook mooi stationair draaien.
motorlampje en batterijlampje blijven dan ook branden.
en dan na ong 1minuut gaan de lampjes uit en kan er gewoon gas gegeven worden..
er zitten geen foutcodes in....
weet er iemand wat er scheelt of waar ik moet gaan zoeken??

Luc H.

Geplaatst door Luc H. PRO , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 week geleden

Waar lees je mee uit? Ford-specifiek of EOBD?
Welk motorlampje bedoel je? De MIL (Geel met symbool motorblok)?
Ook geen foutcodes als de betrokken lampjes branden?

Heeft de dynamo een 3-polige aansluiting?
Zo ja, dan heb je Smart Charge erop zitten. Dan bestuurt de motorcomputer de dynamo.
Daar kan dan iets mis mee zijn.
Zie: https://www.picoauto.com/library/automot...

ford3600, 1 week geleden

heeft de ford 1 of 2 accu s laat ze testen met goede accutester

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.