Ford Focus: geen satellietontvangst

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

In mijn Focus Wagon zit af-fabriek een Blaupunkt radio-cd-speler met navigatie.
Nu wil ik liever een PDA met TomTom en een bedrade GPS muis in gebruik nemen, want grafisch is dat veel mooier en duidelijker natuurlijk.

Als ik TomTom opstart op de PDA heb ik in 10 seconden zes of zeven satellieten te pakken en dat blijft zo TOTDAT ik het contactslot in de accessoirestand zet of de motor start. Dan kan TomTom op de PDA direct geen satellieten meer vinden. Helemaal weg zijn die dan. De PDA en de GPS-muis hebben nog steeds voeding en TomTom ziet ook wel dat er een GPS-apparaat aan vast zit, maar hij ziet gewoon geen satellieten meer. Als ik het contact af zet, zijn de satellieten in een paar seconden weer terug. Ik dacht eerst dat ik het me verbeeldde, maar ik kan het probleem van de wegvallende satellieten keer op keer oproepen door middel van de contactsleutel!
Hoe kan dat nou? Ik heb ook nog een Parrot CK3100 bluetooth carkit in de auto. Mijn PDA heeft geen bluetooth, dus ik verwacht niet dat dit het probleem is.

Wie kan mij helpen?

rowicom

Geplaatst door rowicom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

eric323 (0), 16 jaar geleden

waar ligt die GPS muis ?
onder de voorruit, heb je mischien voorruitverwarming die dan de boel afschermt ?
Mischien is het wel onzin, maar ik ben ook maar aan het brainstormen...........

Wat gebeurt er als je je GPS-muis buiten de auto houdt, ontvangt hij dan wel wat ?

rowicom (0), 16 jaar geleden

Nee, als de satellieten wegvallen maakt het niet uit waar de muis ligt, ook al houd ik 'm buiten de auto of zelfs op het dak. Pas als ik de muis met een verlengsnoertje een meter of twee van de auto weghoud, dan ontvangt ie wel....

eric323 (0), 16 jaar geleden

heb je je PDA via de sigaretten-aansteker gevoed ?
Als je hem even op zijn eigen accu laat lopen, wat dan ? (of doet die GPS-muis het dan niet meer ?)

rowicom (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost door GPS-antenne aan achterzijde af-fabriek-radio/cd/navi-systeem los te trekken... Kennelijk beinvloedt dat elkaar, al zou ik niet weten hoe dat kan.... De GPS-ontvanger is toch een passief ding die alleen maar ontvangt? Je kunt toch ook drie portable radiootjes naast elkaar zetten bijvoorbeeld? Nou ja, bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.