Ford Focus: Versnellingspook centreerd niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

De versnellingspook van mijn Focus centreerd niet meer. Normaal "rust" de pook tussen de 3 en 4 versnelling, maar nu blijft ie in elke willekeurige positie tussen de 1'e, 2'e, 3'e en 4'e versnelling hangen. Als je de pook helemaal helemaal naar rechts beweegt, dus tussen de 5'e en achteruit, dan beweegt ie wel terug naar de links. Het schakelen gaat overigens prima. Iemand een idee. Bedankt

Marc

75driver

Geplaatst door 75driver (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

Veer afgebroken. Onderaan de versnellingspook zit een veer die de pook in de middenstand moet zetten. Die veer is afgebroken. Als je de lederen afdekking aan de pook losmaakt uit de middenconsole en je kijkt dan aan de linkerkant zou je de veer moeten kunnen zien. Als je een beetje handig bent, kan je ze zelf wel vervangen. Wel goed kijken hoe de veer moet zitten. Bij de dealer zullen ze zo'n veer wel op voorraad hebben.

75driver (0), 16 jaar geleden

merci, no big deal dus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.