Ford Fiesta: Gierend/fluitend geluid versnellingsbak

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.25 82 pk

Ik ben sinds 2 maanden in het bezit van een Ford Fiesta 1.25 82 pk. Een hele fijne auto maar met een vervelend probleem. Al vanaf het begin hoor ik rond de 110 a 120 km/uur een fluitend/gierend geluid uit de versnellingsbak die de andere motor- en rijgeluiden met gemak overstijgt. Echt zeer irritant. Zoekend op het internet bleek dit een bekend probleem te zijn en er schijnt daar een technische service brief voor uitgebracht te zijn. De dealer erkende het probleem en op 14 september hebben zij een as vervangen van de 5e versnellingsbak. Ik hoopte dat het nare geluid over was maar dat bleek zeker niet zo te zijn. Ik merk geen verschil. Nu vindt de dealer het een acceptabel geluid en daar moet ik het kennelijk mee doen. Volgens hun hoort het geluid bij dit type versnellingsbak en zal het wellicht minder worden naarmate er meer kilometers mee zijn gereden.
Er staan nu pas 2100 km op de teller maar ik betwijfel of het geluid minder gaat worden. Zijn er meer mensen met deze klachten en zo ja, hoe is dit bij jullie opgelost? Ik hoor het graag.

Rondulac

Geplaatst door Rondulac (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft de dealer al kontakt gehad met de importeur?
Misschien dat er eens iemand van de buitendienst van de importeur moet gaan luisteren.
Je hebt garantie, gewoon er om vragen.

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het geluid veranderd? hebben ze alle reparaties zoals beschreven door Ford uitgevoerd?
Als klant klacht indienen bij klantenservice van Ford Nederland en kopie klacht naar dealer sturen. Reacties afwachten.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.