Ford Mondeo: Goede keus of niet

Bouwjaar: 1996

Kan een mooie Mondeo 1.8 i Business Edition kopen met 185000 km erop bij een merkdealer, is dit een goede keus bij 4000 km per jaar?
Iemand een tip om de Rokersgeur eruit te krijgen?

lemmer

Geplaatst door lemmer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredo (0), 19 jaar geleden

4000 km is natuurlijk niet veel. Zelf ook zo'n wagen een aantal jaar geleden gehad en ik was daar niet echt tevreden over. Bij zware belading en berg op moest ik dikwijls terug naar 3de!! Als je dus een testrit gaat doen, voel dan eens of hij goed trekt, hoor namelijk op dit forum dat andere mensen er wel tevreden over zijn. Bekijk zeker draagarmrubbers eens. Deze mogen niet kraken als je over een verkeersdrempel rijdt. Voor de rest heeft een ford altijd zijn kleine minder goede kantjes die af en toe vervangen dienen te worden. Kan natuurlijk moeilijk een oordeel vellen over u wagen, omdat ik hem niet heb gezien.
Rokersgeur eruit? Probeer eens Febrais, of de een of andere interieurreiniger (weet niet direct een merk uit men hoofd)

goldtop (0), 19 jaar geleden

Ik stond een half jaar geleden voor exact dezelfde keus als u; 1996/185000 km.
Ik heb de gok gewaagd. Helaas had ik pech met een fuseekogel bij de keuring, ¤ 180,-. De draagarmrubbers beginnen ook redelijk uit te drogen en nog wat andere dingen worden slecht met betrekking tot het ophangingsgedeelte. Dit zijn typische dingen bij deze kilometerstand. Maar ja....dat hoort er een beetje bij denk ik maar. Had ik maar een jongere auto moeten kopen. Verder ben ik dik tevreden alhoewel het verbruik wat aan de hoge kant is bij korte ritjes. Let wel; de auto is erg duur in het houderschap voor 4000 km per jaar maar dan heb je ook wel een lekkere auto onder je kont. Let op het olieverbruik!

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

rokers geur is eigenlijk allen door een proffessioneel poets bedrijf te verwijderen ( ozon behandeling)
wat de keus betreft : ik ben het met werner eens brandstoffverbruik op de korte ritten is vrijhoog maar verder zijn het vrij probleem loze auto's(uitgezonderd onderhoud en slijtage)**werkplaatschef Ford dealer**

lemmer (0), 19 jaar geleden

Ik heb de gok gewaagd, over verkeersdrempels gerost, de wagen na 3 weken stilstaan nog eens gestart bij de de dealer, liep niet een slag verkeerd. Ik ga hem zaterdag halen, hij liep gewoon over de 200 op de teller, dus de techniek is gezond.
Ozon behandeling??
Wat is dat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.