Ford Mondeo: motor klinkt soms rauw en mist vermogen

Bouwjaar: 1995

goedendag mensen. ik heb en mondeo 2.5 v6 uit95. de auto mist vermogen en houd in bij optrekken!versneld ook niet geleidelijk. rijd gewoon niet lekker.help!!!

raymond9332

Geplaatst door raymond9332 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Even een paar dingen die t zouden kunnen veroorzaken:
1. Luchtmassa meter.
2. EGR-klep. (uitlaatgas recirculatie)
3. Krukas/Nokkenas sensor.

Soms gaat bij deze dingen niet t storings lampje branden maar zijn wel uit te lezen bij de dealer.

Willem

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

er is bij deze mondeo's een campaign(terug roep actie) geweest ivm verstoppte katalysatoren ( 3 stuks) laat een dealer controleten of deze campaign reeds uitgevoerd is ( aan de hand van het chissis nummer) en of ford dit nog dekt! succes

raymond9332 (0), 19 jaar geleden

de katalysatoren zijn vervangen.de egr-klep is ook gemaakt. het euvel is wel minder, maar niet weg!als ik hem en tijd lang in zijn 3 door trekt van(30km tot 110km)gaat ie steeds beter rijden. alleen gaat ie dan stinken! (rotte eieren lucht) bedankt voor snelle reaktie

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Die rotte eieren lucht komt van je katalysator, die werkt dus.
Lekt je uitlaat niet???

Willem

raymond9332 (0), 19 jaar geleden

zou de auto door en lekke uitlaat de ene keer goed rijden en de andere keer slecht. hoe kan ik het checken of ie lek is. bvd raymond

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan best mogenlijk zijn, uitlaat systemen zijn vaak afgestemd op het motorregel systeem, maar ik las dat de kat's vervangen zijn dan lijkt me niet dat die lekt.

Mogenlijke defecten:
Lambda sensor(en).
Temp. sensor.
Bougiekabels.(indien op deze auto aanwezig)

TIP:
Is er een mogenlijkheid om de EGR mechanisch af te sluiten probeer dat dan eens, Bij mijn vectra (2.5 v6) hielp t uitstekend, Wel de stekker(s) erop laten.

Willem

raymond9332 (0), 19 jaar geleden

de temp meter staat vaak laag.ook na flink lang rijden!als de temp[ meter laag staat rijd de auto ook minder!de bougie kabels zijn vernieuwt even als de water pomp.hoe sluit ik de egr af.





Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.