Ford Mondeo: Handrem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

Hallo,
Na het vervangen van de remblokken (achter), wil ik de handrem wat strakker afstellen. Zit er ergens een stelbout of kan dat alleen met de kabel?
Bedankt voor de info.
Mondy

Mondy

Geplaatst door Mondy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ik weet niet uit mijn hoofd maar in de kabel zit altijd een verstel mogelijkheid.
kijk eerst onder de wagen volg de kabel en kijk of je hem daar tegen komt.
zie je niks dan zit hij bij de hendel zelf.

groetjes jan.

yoshi (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij deze Mondeo's zit er een automatische regeling in de handremhefboom. Je kan er dus niks aan regelen. Kan je de handremhefboom te hoog optrekken zonder dat de handrem echt goed werkt dan zit er niks anders op dan de handremhefboom te vervangen. Bij de nieuwe handremhefboom is de automatische regeling vervallen en vervangen door een regeling met een moer zodat je de handrem kan afstellen.

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

De eerste modellen (t/m 08/2002) hebben/hadden een zelfstellend mechanisme in de handremhevel zitten en die kan je niet afstellen.
Daar zijn wat problemen mee geweest en deze zijn vervangen door een andere hevel met stelmogelijkheid die onder de bodem zit (waar de kabels bij elkaar komen).
Als de slag echt te groot is dan kan je nog proberen om de aanslag van de veer achter de handremhevel iets te verbuigen(verder van de veer af) als het niet werkt dan zal je een nieuwe handremhevel met handmatige afstellling moeten monteren.

suc6

[url=http://img239.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img239.imageshack.us/img239/44/ha...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.