Ford Mondeo: Haperen bij bergop rijden en soms accelereren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDDI

Nog eentje voor mensen die er verstand van hebben.

We hebben onlangs een tweedehandse 2.0 TDDI Mondeo aangeschaft met een kleine 140.000 km op de teller die last heeft van een klein akkefietje. Bij het optrekken, vooral bergop (bruggen, hellingen, heuvels), voel je de wagen schokken alsof hij even geen brandstof krijgt.

Gelukkig is het een garagewagen zodat we er toch nog een jaar garantie op hebben maar net zo ongelukkig is onze garagist geen held in elektronische aangelegenheden. Eerst dacht ie dat het na een groot onderhoud wel opgelost zou zijn (vuile filters), daarna zou het zijn doordat we tank te ver leeg gereden hebben (we tanken consequent op 1/4 weer vol dus dat lijkt me onzin) en als laatste oorzaak wees zijn vinger naar een defecte olie- en water thermostaat. Zijn volgende piste is vuil in de brandstofleiding...

Uiteindelijk zet dat allemaal geen zoden aan de dijk. Heeft er iemand enig idee in welke richting we onze respectabele mechanieker moeten doen zoeken voordat we ons nieuwe speeltje helemaal in de soep laten draaien?

Alvast bedankt!

Bart

Bart Sliwinski

Geplaatst door Bart Sliwinski (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bart,

Een ingreep die niets kost en misschien wel de oplossing is: Zet eens een blind plaatje tussen de leiding die van de uitlaat komt en de EGR klep.
Als die klep opengaat als de motor belast wordt komt er zoveel uitlaatgas terug in de inlaat dat ge die problemen kunt krijgen.
En de groeten uit Kaulille.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.