Ford Fiesta: hoog olieverbruik fiesta 1.8 tdci 2011

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tdci

Dag vrienden en collega's.
Moest het van iemand vanuit mijn werk vragen.
Zij heeft onlangs een Fiesta gekocht met amper 50000 km, garage wil er niets aan doen omdat ze tegen haar zeggen dat de wagen meer dan 3.5 jong is, wat ik zeer spijtig voor haar vindt.
Wat is het probleem:
bij korte afstand is het verbruik veel minder, maar onlangs was ze naar de zee vertrokken waarvan ze totaal ongeveer 400 km had afgelegd en merkte dat ze 2 liter olie moest bijvullen, raar maar waar, geen blauwe dampen te zien, geen lekkage te zien, en bij haar garage hadden ze gewoon gezegd dat er gewoon een andere blok moet komen.
Zou het aan de klepseals, olieschraapveren, turbo,... liggen. begin maar te zoeken.
Nog nooit zo iets meegemaakt, en dat met een motor met amper 50000 km. nochtans zijn dat toch goede motoren, maar ja, hoe hebben de voorgangers daarmee gereden ???
Groetjes.
Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver (50) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

firedriver (50), 9 jaar geleden

Dag samen,
Had wat een beetje gegoocheld, maar vanaf 2008 als ik juist ben hebben ze toch de 1.6 tdci gemaakt en tegen mij zegt ze dat een 1.8 tdci heeft.
Zal tegen haar zeggen dat ze haar motor eens goed bekijkt, normaal staat het toch op zijn kleppendeksel.

Gr.
Jantje

ferdinand (60), 9 jaar geleden

Heeft zij voordat zij de 400 km heeft afgelegd, ook de olie gepeild.Want 400km rijden en dan peilen zegt niet zoveel.Want oliepeilen is niet de sterkste kant van particulieren.Zij denken veelal,dat het de verantwoording is van de dealer of de garage.
ferry

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Wat zij moet doen is het oliepeil op het maximum vullen.
Km stand opschrijven en gaan rijden,twee weken later eens gaan peilen,nog niet op het minimum dan doorrijden tot minimum.
Als tie op het minimum staat,km stand opschrijven en vergelijken met de vorige stand en dat van elkaar aftrekken en je hebt het olieverbruik.
Van maximum tot minimum is een liter olie.
Maar ja,vrouwen en techniek zijn in de regel niet de gelukkigste combi of ze moet aardig technisch zijn.

firedriver (50), 9 jaar geleden

Dag samen,
Inderdaad, vrouwen en auto is niet hetzelfde als vrouwen en shoppen hé.
Garage had haar voorgesteld om een andere motor erin te steken of toch eventueel te herstellen, ze hadden deze wagen overgenomen omdat hun klant bij hun een nieuwe wagen had aangekocht en gewoon had gezwegen met het probleem van zijn vorige wagen.
Laat zeker nog iets weten hoe het met haar wagen verloopt.
Gr.
jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.