Ford Focus: Huilende, jankende, hoge pieptoon Focus 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

een paar maanden geleden een ford focus gekocht voor mijn moeder, tijdens de proefrit kwam al een licht jankend geluid naar voren. Later kwam ik erachter de de stationaire loop ook niet helemaal 100% was. Gezien de lage prijs en het feit dat de auto er verder als nieuw uitzag heb ik besloten om toch de auto te kopen.

ik kwam erachter dat de stationaire loop niet mooi was, en heb ik de nul last klep schoongemaakt probleem was direct verholpen en de motor liep weer netjes stationair
Zelfde dag nieuwe luchtfilter en bougies geplaatst, carkit en active houder voor de Nuvi geplaatst.

Echter nu komt het probleem dat ik niet kan uitstaan, er zit een toerental afhankelijke jankend geluid in de motor. Dit begint ongeveer bij 2000 toeren. Het geluid is in de auto goed te horen en buiten de auto nauwelijks. Mijn vermoeden gaat uit dat dit geluid wordt veroorzaakt door de dynamo. De distributie riem is bij 170k (stand nu is 191k) al vervangen alsmede de waterpomp.

Weet iemand wat dit probleem kan zijn, of herkend iemand dit probleem. Nogmaals het is toeren afhankelijk. De auto doet het ook als hij in zijn vrij staat. Ik kan het probleem niet uitstaan omdat het voor de rest technisch en qua uiterlijk nog een auto is die in zeer goede staat verkeerd. Het is gewoon leuk om te zien hoe goed een auto uit 2001 kan zijn en kan rijden. Verder rijdt de auto super, geen rammels, kraakjes of vermogensverlies.

dynamo doorgemeten en de gemeten laadspanning is prima, kan het ook aan de multiriem liggen? Ik kan in de onderhoudshistorie nergens vinden wanneer deze is vervangen. Hoe kan ik visueel waarnemen of deze aan vervanging toe is, kan hem zelf demonteren. Mijn laatste vraag is, kan het ook aan de spanner/geleide pullie liggen? en kan je deze op een of andere manier smeren en waarmee?

Weet iemand een oplossing of wordt er wat anders verdacht dan de dynamo laat mij het weten, wanneer het echt super technisch wordt, dan graag met foto's in dien mogelijk.

Alvast bedankt,

Wouter

woutertje1987

Geplaatst door woutertje1987 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lennart1585 (0) PRO, 12 jaar geleden

is het geen spanrol of de geleiderol die de herrie veroorzaakt.

misschien een idee is luisteren met stethoscoop of soms kan je het ook horen met een lange schroevendraaier.

en anders de snaar eens demonteren en dan stuk voor stuk de poelies en rollen controleren

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.