Ford Focus C-Max: Inhouden en afslaan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDCi

De eerste keer dat het probleem zich voor deed was op de snelweg met 120km/h.
Net voor het brandstoflampje ging branden hield de motor in. Dit was bij een omhooglopend stuk snelweg. Kort hierna valt de motor volledig uit. (dan branden alle indicatielampjes, lijkt mij logisch) Tijdens het slecht lopen branden er echter geen lampjes.
Na de auto naar de vluchtstrook te hebben gereden, gewacht op de ANWB. Deze constateerd lucht in de toevoerleiding naar de pomp. Diesel erbij, en leidingen aangezogen. Start weer en rijd weer goed.
Na een aantal weken begint de motor weer in te houden, dit keer tank nog voor 1/3 deel vol. Auto houdt dan in bij ongeveer 100km/h en slaat vervolgens af. Bij de Ford dealer is alleen het brandstof filter vervangen, ook werd er gemeld dat er wat metaalschafsel onder het filter lag. Hierna rijdt de auto weer een aantal weken zonder probleem.
Nu is het echter wederom op de snelweg dat de motor bij constante snelheid inhield, kort, dan weer gaat en na 3km hield de motor flink in. (Net een Carpool plaats gehaald.)
Auto gaat deze week weer naar de Ford dealer voor controle, zij gaven al aan dat als het niet continue een probleem is en er geen foutcodes zijn, zal het klachtzoeken moeilijk worden. ( En daarmee prijzig)

Ik ben daarom benieuwd of dit probleem bij iemand bekend is?

JeroenEster

Geplaatst door JeroenEster (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ron van der meulen (0), 15 jaar geleden

heb dit ook voor gehad met fiat marea.
viel zomaar stil op autostrade. trok dan wel een caravan. kon na een tiental minuten opnieuw starten en verder rijden. toch latan depaneren en in garage via diagnose volgende vastgesteld:
de sensor die de snelheid van het krukaswiel telt (toerenteller) kreeg warm en gaf zo geen informatie meer door naar motormanagement die besloot in veiligheid te gaan en laat motor afslaan. en als sensor een beetje was afgekoeld kon die weer starten. zonder caravan kreeg sensor blijkbaar niet zo warm en had ik geen problemen. misschien laten uitmeten, kunnen er normaals goed bij via onderkant.
kost 85€ werk inbegrepen
ik beweer niet dat het dat is maar is enkel info voor de zoektocht naar jouw probleem
mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.