Ford Focus: Inhouden -> noodloop

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb sinds kort een Ford Focus 1.6 benzine en heb het volgende probleem: eerst hield de motor af en toe een heel klein beetje in (alsof je opeens in een windvlaag terecht komt). Momenteel gaat de auto heel erg inhouden als ik harder dan 100 op de snelweg rij en krijg na verloop van tijd 'syst. motor storing' in het display en gaat de motor in noodloop. De motor gaat behalve het inhouden niet onregelmatig lopen. Het 'check engine' lampje gaat niet branden. Het probleem is binnen een paar honderd kilometer behoorlijk erger geworden. Als ik maximaal 80 rij dan kan ik tientallen kilometers rijden zonder noodloop.

Bij de bougies is het kurkdroog (er zit een extra kap over de bougies) en de gasklep is schoon. Ik heb wel 2x een volle tank E10 getankt. Ik heb de auto nog niet uit kunnen lezen maar ben benieuwd of iemand de symptomen herkent... Ik heb zelf het vermoeden dat het brandstoffilter verstopt is.

Nico8119

Geplaatst door Nico8119 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Vandaag uitgelezen maar geen foutcodes gevonden. Bij een testrit trad het probleem niet meer op. Toen de auto in noodloop ging regende het buiten. Ik denk dat het toch iets in de ontsteking is. Maar eens kijken naar nieuwe bougiekabels en een bobine.

Nico8119 (0), 9 jaar geleden

Ik heb de bobine, bougies en kabels vervangen, een Volvo afdekplaat op de motor geschroefd en de ruitenwissersproeiers afgekit. Sindsdien geen noodloop meer gehad. Ik heb nog wel een ander probleem maar daarvoor heb ik een nieuw topic aangemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.