Ford fiesta: inhouden van motor en een te vlug hoog toerental

Bouwjaar: 1986

Men ford Fiesta houd erg in bij koude start en trekt maar op 3 cilinders waardoor ik nie kan optrekken. naarmate de motor warmer wordt verdwijnt het probleem geleidelijk en als hij een goe 5 km gereden heeft is het probleem opgelost. er komt goed stroom door al men bougies, één voor één afgenomen en toerental veranderde! kheb al een dikkere olie genomen' 15w40 maar het probleem bestaat nog steeds. kheb men membraan bekeken en deze bleek niet gerompeld te zijn, wel zijn er rondomron kleine scheurtjes in maar het is aan de buitenkant van het membraan daar waar het ijzerdeksel op drukt. ik twijfel sterk of dit de oorzaak is. wat ik nu ook overlaatst heb is het net alsof mijn motor vlug boven zijn toerental gaat, en het is zo'n geluid. enkel bij gas geven, bij het stationair draaien heeft hij een goed traag toerental. kheb men inspuiting bekeken waar ik twee kleine gaatjes zag waardoor de benzine stroomt, als ik langzaam gas geef dan stroomt het enkel door 1 gaatje, terwijl ik heel vlug gas geef ze door beiden komen. geeft dit iets te maken met het toerental? iets om me zorgen over te maken? dat geluid maakt me zorgen doordat ik dat vroeger niet had.

wie kan er me helpen?
dank

lievenlagatie

Geplaatst door lievenlagatie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

surfdude (0), 19 jaar geleden

Heb je je ontsteking gechecked direct na de koude start? Is het sinds het buiten kouder en vochtiger is? Misschien zijn je bougiekabels uitgedroogd? Wanneer zijn je verdelerkap en rotor voor het laatst vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.