Ford Ka: ka klepstoter springt eruit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,
Heb hier een ford ka waarvan de uitlaatklepstoter van de laatste cilinder er telkens uit springt heb die al 2x bijgesteld wanneer de motor koud was.En als ik een paar honderd meter gereden heb weeral van hetzelfde!
Heb de klepstoter ook al gewisseld met de derde cilinder maar terug hetzelfde probleem met de vierde cilinder,wie weet hiet het probleem of de oplossing voor?Mvg

ise

Geplaatst door ise (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

nokkenas versleten, je bedoelt vast dat de stoterstangen er uit springen.
Nokkenas met klepstoters vervangen

ise (0), 14 jaar geleden

Het zou vrij snel zijn op 123000km en ik heb ook de indruk dat de stoterstang bij momenten de uitlaatklep te diep induwt en toch had ik er de juiste speling tussen gelaten.Hoe werkt het juist via de nokkenas op de stoterstangen is dit rechtstreeks of zit er een soort geleidingsbus tussen?Denk dat daar iets niet juist zit

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem is dat er een nok van de nokkenas slijt, deze nok word kleiner, hier loopt een klepstoter tegen aan, die word helemaal hol, kan je hem wel weer stellen maar de speling is er dan zo weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.