Ford Transit: Kachel en airco werken niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: D3FA

Een probleem met de verwarming.Warm/koud is niet te regelen,hij blijft koud.
Daar naast werkt de airco niet,zekering spring er gelijk uit.(zekering71)
De aanjager blijft gewoon werken.
Wie heeft er een idee?

Vos01

Geplaatst door Vos01 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk49 (0), 16 jaar geleden

Hallo Vos!
Om het zoeken naar je storing gemakkelijker te maken zet je inplaats van de direct kapotspringende zekering een (of meerdere lampen parralel )over de zekering zodat je de zekeringwaarde benaderd...Lampen springen er niet uit en beperken de maximale stroom... je kunt dan draadje voor draadje zoeken waar die te grote stroom naartoe gaat. Bij sluiting zal de lamp(en) vol branden en doven als je de sluiting vind! Voordeel is ook dat door de grote lichtopbrengst je zelf kunt zien wanneer je de boosdoener te pakken hebt...Succes....
Groeten...Henk..

Vos01 (0) PRO, 16 jaar geleden

He Henk deze manier van zoeken ken ik,maar ik heb nu alle componenten van de kachel los liggen.
Het lampje blijft vrolijk branden.
Gr.Vos

Henk49 (0), 16 jaar geleden

Hallo Vos!
Als alle bedrading los is en de lamp brandt nog (en er is verder niets op die zekering aangesloten) heb je waarschijnlijk een vette massa sluiting!Kabelboom kontroleren en sluiting opheffen... Je hebt de kachel los liggen en kunt hem direct op werking kontroleren met een losse +draad en een massa ...Hoop dat je oorzaak vind!
Groeten en succes...Henk...

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben even in het schema aan het kijken maar Ford geeft daar weer andere nummers aan de zekeringen als dat er in het boekje staat.(nummer 71 ken ik niet)
Als jij mij kan vertellen waar de kapotte zekering precies zit (welke kast en de positie, nummer staat in de deksel) dan kan ik vertellen wat er allemaal aan hangt.
suc6

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk in iedergeval even naar de stekker en kabel van de aircopomp we hebben er al 2 gehad dat de kabeltjes doorschuren tegen elkaar

Vos01 (0) PRO, 16 jaar geleden

Alex bedankt voor de goude tip. de bedrading bij de druksensor dicht bij de compressor lag tegen elkaar.Nog maals bedankt.
Gr.Eric

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

geen dank ik ben blij dat het opgelost is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.