Ford Transit: kachel en raam transit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 80D

Hallo, ik heb hier een transit staan van het oude type (een van de laatste met een airco). Ik heb hierover 3 vragen.

1. De kachel blaast niet over de voorruit, de kabel is niet gebroken en bedient de onderste klep in het kachelhuis, als ik de temperatuur verzet gaat de stelmotor van de 1 na onderste klep draaien. Echter de stelmotor die daarboven zit (drie na onderste) beweegt niet. Heb deze eraf gehaald en met de hand bediend, maar nog steed geen lucht (zowel warm als koud) naar het voorraam. alle kachelbuizen zitten erop, en voor zover ik kan zien heeft de auto geen interieurfilter (de uitstroomopening onder komt wel een grote hoeveelheid lucht uit, dus als ie er een heeft is het niet verstopt vlg. mij). Opvallend is wel dat er eigenlijk altijd lucht uit de onderste opening (voeten) komt. Iemand enig idee voordat ik de hele kachel eruit ga halen??

2. Het linker raam (elektrisch) gaat gewoon naar boven en naar beneden, alleen als het bijna boven is begint het op en neer te schuiven (1cm op 1cm neer). Is de motor stuk (eindaanslag kwijt), of gaat het raam mischien te zwaar?

3. De auto geeft af en toe ABS storing, volgens mijn KTS550 zit de stekker om de abs uit te lezen achter de rechter accu of in de zekeringkast, de ford dealer hier denkt dat de stekker onder het db kastje zit, maar ik kan nergens een stekker vinden, ook hier mischien iemand een idee?

Alvast bedankt,

Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ben nog even verder gegaan en heb al het volgende gevonden:

2. Linker raam, tandwiel van het raammechaniek is versleten, de twee laatste tanden liggen eraf en de motor schiet er overheen.

3. Deze auto heeft al een obd stekker, zit idd in de zekeringkast onder de reserve zekering houder.

De vraag voor de kachel staat nog wel open, graag eventuele oplossingen.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.