Ford Transit: Weinig trekkracht tot +- 3000 omw/min

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 125 pk TDCI

Helaas veel problemen met mijn Transit de laatste tijd. Het meest recente stelt mij echter voor een raadsel: Tot ong. 3000 toeren weinig trekkracht, en daarna gaat hij weer als vanouds. Ik weet niet waneer het ontstaan is, maar ik merkte het goed tijdens mijn laatste rit met de caravan: geen rijden.

Ik heb de LMM reeds een keer losgekoppeld, en dit gaf geen merkbaar verschil. Tevens heb ik alle slangetjes van het vacuumsysteem gecontroleerd, en ik heb vacuum. Momenteel heb ik de EGR-klep losgekoppeld van het vacuumsysteem (en het slangetje dichtgemaakt). Ik heb het gevoel dat dit iets uitmaakt, maar niet alles. Wat kan ik nog proberen als leek? Maakt het wat uit of ik de EGR-klep loskoppel, of dat ik hem afdicht met een plaatje.

Zijn er van dit type Transit handboeken, tekeningen of iets dergelijks in omloop?

andre593

Geplaatst door andre593 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

andre het lijkt me verstandig dat je het storinggeheugen laat uitlezen en de turbo rijden weg laat uitlezen en zo ook de lmm zodat je kan zien wat de oorzaak is.

groetjes jan.

andre593 (0), 15 jaar geleden

Jan ,

Dank je tot zover. Ik zal dit laten doen. Alleen het stukje van de turbo begrijp ik niet helemaal. Ik zal kijken of ik de gegevens mee kan krijgen.

Groet,

Andre

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou andre daar bedoel ik mee dat je de turbo druk rijdende de weg kan uitlezen en daar aan kan zien of dit de oorzaak is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.