Ford Transit: Vermogen weg!! Hoop zwarte rook!!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 125 Tdci

Voor de tweede keer in korte tijd heb ik problemen met mijn Ford. Onlangs is mijn gasklep vervangen, dit was al nodig na +/- 75.000 km. De monteur van de AWNB die moest komen omdat mijn auto geen vermogen meer leverde zei destijds ook dat mijn intercooler helemaal dicht zat met aanslag.
De ford dealer heeft de klep vervangen, daarna heeft de auto goed gereden. Onlangs had ik toch weer vermogens verlies, en een hoop zwarte rook. De motor komt niet boven de 3000 toeren uit.

Wat kan dit zijn: is de klep weer stuk, is de intercooler stuk, turbo stuk.......
Wat is de oorzaak van dit.......een diesel moet toch probleemloos meer dan 85.000km kunnen rijden..??

VanderK

Geplaatst door VanderK (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Gas klep?/ Die zit er niet op.
Je bedoelt de egr klep zeker??

Ik denk nu naar de symptomen die jij geeft, dat er een turboslang gescheurd is, ofdat de intercooler kapot is.

VanderK (0), 15 jaar geleden

@Postie: je hebt gelijk, dat heet een egr klep. Bedankt voor je reactie.

Ik heb van de week eindelijk mijn motor uit kunnen laten lezen bij de Ford dealer. Het blijkt dat verstuiver nr 4 defect is. Vind ik wel snel na nog geen 90.000 km.
Heb een beetje gegoogeld en het blijkt dat dit wel vaker voorkomt bij bij de tdci motoren van Ford. Hoelang moet een verstuiver meegaan? Ik was altijd van mening dat een diesel toch zeker een kleine 200.000 km zonder probleem moet kunnen rijden. Of zit ik helemaal fout...
Ford zegt dat het kan gebeuren.......maar een egr klep 400 Euri na 3 jaar.......een verstuiver van 450 Euri na 85.000 km........ Wie heeft deze ervaring ook met Ford???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.