Ford Ka: Kachel geeft alleen warme lucht

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Heb net een Ford Ka uit 98 gekocht. Nu blijkt dat de kachel alleen maar hete lucht geeft. Met de zomer in aankomst is dat best vervelend. De blazer, airco etc werken verder prima maar de temperatuurregelaar kennelijk niet. Wie kent dit probleem en heeft hiervoor een oplossing?

b.v.d.

Patrick

[url=http://img693.imageshack.us/i/image002ja...][img]http://img693.imageshack.us/img693/2838/...[/img][/url]

alfapeppie

Geplaatst door alfapeppie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alfapeppie (0), 14 jaar geleden

Ik ben inmiddels via een goede vriend achter het probleem gekomen. Bleek dat de kachelkraan, welke zich tussen het schutbord en de motor bevindt, defect was. Deze heb ik vervangen en de kachel werkt weer helemaal zoals het hoort. Tevens heb ik direct het aircofilter schoongemaakt en verfrist.

stap 1:Ruitenwissers verwijderen; stap 2: Luchtfilterslang afkoppelen stap 3:roosters onder de voorruit losschroeven en verwijderen; stap 4: de 2 slangetjes met koelwater aan weerzijden afkoppelen; stap 5: kachelkraan verwijderen (stekker loskoppelen) en dan de nieuwe weer terugzetten. De rest weer vice versa aankoppelen. Koelwater weer op peil brengen en dit na een eerste rit weer controleren.

tijd: ongeveer een klein uurtje nodig gehad.

Kosten voor het onderdeel verschillen nogal. van 40 euro tot 119 euro. Dus.... effe rondbellen loont zich. De reparatie is met handige handen goed zelf te doen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.