Ford Mondeo: kachel koude lucht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i 107KW

Kachel blaast bijna koude lucht, temperatuurmeter staat in het midden, beide kachelslangen in motorruimte zijn warm. zit dat in de luchtkleppenregeling? zo te horen en voelen reageren die goed. Koelvloeistofniveau is in orde.

Wim1949

Geplaatst door Wim1949 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fonszarelli (0) PRO, 17 jaar geleden

Als beide slangen warm worden dan is er wel circulatie door de radiateur. Het kan natuurlijk zijn dat deze verstopt zit waardoor maar een klein gedeelte van de kanalen gebruikt worden. Veel gelopen?

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

Alle kleppen worden electronisch gestuurd, zou kunnen dat er een fout in zit.
je kan dit zelf uitlezen:

Actuele zelftest:
"Op de (E)ATC-moduul tegelijk de toetsen 'OFF' en 'BEENRUIMTE' tenminste 2 sec. INDRUKKEN, vervolgens binnen 1,5 sec. de 'AUTO'-toets INDRUKKEN. De nu beginnende zelfdiagnose duurt enkele seconden. Gedurende deze periode verschijnen voortdurend signalen in de display van de (E)ATC. De herkende storingen worden in de display van de (E)ATC weergegeven."

Opgeslagen fouten:
"Op de (E)ATC-moduul tegelijk de toetsen 'OFF' en 'BEENRUIMTE' tenminste 2 sec. INDRUKKEN, vervolgens binnen 1,5 sec. de 'HOOFDGEDEELTE'-toets INDRUKKEN. De opgeslagen tijdelijke storingen worden in de display van de (E)ATC weergegeven "

Om beide testen te verlaten en te wissen druk dan de toets 'DEFROST' (voorruit) in, dan worden ook alle kleppen opnieuw ingesteld.

Foutcodes zijn 4 cijfers. display toont 2X2 cijfers voor 1 fout.

Je kan ook kijken bij het onderste dashobordpaneel bij de bestuurdersknie, daar zit een temperatuursensor met ventilator erin, kan zijn dat de vetilator vuil is, of helemaal niet draait.
als hij los ligt komt de sensor tegen het verwarmingshuis aan en daar is het wel warm, dus koude lucht.

Suc6

Wim1949 (0) PRO, 17 jaar geleden

Sensor schoongemaakt, zat niet verstopt, probleem nog aanwezig. Die zelftest werkte niet, heb je daar een tester voor nodig? Kontakt aan of uit? km.stand 180.000

Wim1949 (0) PRO, 17 jaar geleden

Accu losgehad, daarna werkte het weer. Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.