Ford Ka: kachelkraan

Bouwjaar: 2001

Hoe kan ik simpel de werking van de kachelkraan controleren ? Hoe wordt deze aangestuurd , met een 12v gelijkstroom of met een dutycycle.
b.v.d Leo.

leo6515

Geplaatst door leo6515 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordis (0) PRO, 19 jaar geleden

de vlugste manier om dit te controleren is voelen aan de 2 darmen van de chauffage (na het kraantje)of ze warm aanvoelen.De toevoer zal natuurlijk warmer aanvoelen dan de terugvoer

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

de kachelkraan wordt aangestuurd volgens het principe dat je kan vergelijken met een dutycycle-sturing maar dan met een heel lage frequentie.
Als er geen spanning opstaat, staat de kraan open en heb je warme lucht, met 12V erop is de kraan dicht en dus koude lucht. Dit is mooi te meten met een Volt-meter. Hoe meer je de bedieningsknop naar warm zet, hoe langer de tijd wordt dat er geen spanning opstaat.

leo6515 (0), 19 jaar geleden

Aansturing gecontroleerd op de manier die yoshi had omschreven. Kachelkraan bleek defect te zijn, deze is vervangen en alles werkt weer. Iedereen bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.