Ford Sierra: Kan een bougie wegbranden?

Bouwjaar: 1990

hallo,

mijn auto was al een anderhalve week aan het schokken en backfiren en nu heb ik voor een uurtje terug de bougies eens vervangen en eerst 3 stuks eruit gehaald die er nog perfect uitzagen (zaten er net 8000 km in) en de vierde was totaal weggebrand het boogje bovenop en de koperen kern was helemaal weggeslagen, nu is mijn vraag hoe dit kan want vind het een beetje vreemd dat het ook maar 1 bougie was.

Groetjes Ramon

ramonmartin

Geplaatst door ramonmartin (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Lucky luck (55), 18 jaar geleden

hallo,
Ik heb het jaren terug ook eens voorgehad, dat mijn Motorcraft bougies na een 20 tal km een weggebrande kern hadden. Oorzaak toen was een verkeerde afstelling van de CO. Dat was toen in een Fiësta 1100, bwj.1980. Het eigenaardige was, dat we onderweg andere bougies kochten van een ander merk en dat ik verder geen probleem meer had met wegbranden. Of toen alle 4 bougies aangetast waren weet ik echter niet meer.
groeten van Luc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.