Ford Sierra: versnellingsbak wil niet in achteruit

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Een maat van me heeft een probleem met de bak van zijn kitcar met Sierra techniek. Van het ene moment op het andere wil de achteruit niet meer inschakelen, dwz de pook komt ook niet meer in de achteruit stand. Hij heeft het klepje op de bak boven de schakelvorken los; ook hier lukt het niet om de achteruit-vork met de hand in te schakelen. De andere kant op (5-de versn) is (net als 1-4) geen probleem. Het probleem lijkt in het schakelmechaniek te zitten; de vork komt geen mm in de goede richting. Het zal dus wel in het mechaniek zitten dat voorkomt dat je van 5 naar achteruit gaat, maar ik heb geen idee waar dat zit en of je daar eenvoudig bij kunt.

Heeft iemand misschien een tip?

ericj

Geplaatst door ericj (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

martijnb (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook gehad, er bleek een stangetje wat naar de motor leidt kapot, hierdoor wil de achteruit niet inschakelen.
ik kon het zelf niet oplossen dwz ik kon er niet bij, de garage had het zo verholpen gelukkig succ6

ericj (0), 18 jaar geleden

Martijn bedankt voor je reactie - jammer dat je niet hebt gezien wat ze precies gedaan hebben. De blokkering voor het slechts 1 versnelling tegelijk kunnen inschakelen (dikke ring) zit onder de kap die we al los hebben. Maar er moet nog ergens een blokkering zitten die voorkomt dat je van vijf direct naar achteruit gaat. Ik vermoed zelf dat deze direct onder de pook zit; er moet alleen nog wat polyester weggezaagd worden voordat de pookdeksel eraf kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.