Ford Mondeo: Knak onderzijde bij parkeren / kort vooruit en achteruit rijden.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Auto heeft 121.000 km gereden waarvan 70% snelweg.

Bij parkeer manoeuvres waarbij je soms korte stukjes voor- en achteruit rijdt om de auto netjes in de P-Plek te krijgen hoor ik tegenwoordig soms een kort knak geluid onder de auto. Soms lijkt het midden onder de auto vandaan te komen, soms meer onder de rechter voorstoel voetenbak, die omgeving.

De auto rijdt verder normaal (naar mijn gevoel). Op de 500 m dagelijkse onverharde weg naar huis merk je geen ouderdomsrammeltjes van versleten rubbers die ik bij andere merken vroeger rond de 300.000 km wel begon te merken.

Het stoort me niet echt maar als het de veiligheid beïnvloed wil ik het wel gerepareerd hebben.

Heeft iemand enig idee wat het is en waar ik moet zoeken ?

wmuller

Geplaatst door wmuller (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Waarom niemand reageert binnen 4 dagen weet ik niet. In ieder geval is het niet de dwarsstabilisator. Ik denk aan een draagarm welke schuift op zijn as (scharnier) Het scharnieren is niet echt scharnieren. er wordt gebruik gemaakt van 2 zg silentblocs. DWZ 2 stalen bussen met een behoorlijk diameter verschil. de grootste is om de kleinste geplaatst en de tussenruimte is gevuld met rubber wat om de binnenste en in de buitenste bus is gevulkaniseerd. Zodoende is een geluidloos flexibel scharnier gemaakt. Als echter (meestal de buitenste) de vulkaniseer heeft losgelaten, beweegt het rubber om de as en zal het gaan slijten.. Eigenlijk zit de as dan los van de arm. bij vooruitrijden glijdt de arm naar achter en bij achteruit rijden weer terug ergens zal hij dan tikken.. Vervangen is nodig, vooral omdat de zg caster er door verandert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.