Ford Kuga 2021: Koelleiding accupack kapot

Bouwjaar: 2021, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: BGDA, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 112

Onderweg in Duitsland in noodweer terecht gekomen. Diepe plassen op de snelweg, water tegen de onderzijde. In Nederland over de grens even gestopt. Bij opnieuw starten alarmmelding dat koelvloeistof te heet is, auto gaat in veilige modus. Blijkt de PVC (?) koelleiding aan onderzijde van de auto, net achter de voorwielas kapot te zijn. Er zit alleen een soort doek voor, ter bescherming. Schade: nieuwe accu á € 9000,- want Ford mag de koelleiding niet vervangen. Volgens Ford is er een tak o.i.d. tegenaan gekomen. Het was water, maar ook een tak op de snelweg komt voor en mag toch niet tot zo'n schadepost leiden?

Jean Noir

Geplaatst door Jean Noir , lid sinds 4 maanden geleden

6 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Kun je de schade niet claimen bij je verzekering (noodweer, storm schade)?

Jean Noir, 4 maanden geleden

Uiteraard en die betalen ook wel. Maar dat kost no-claim en wat veel erger is: ik vertrouw de techniek niet meer. Kan ik nog door plassen rijden? Of door hoge sneeuw? Wat gebeurt er als een stuk rubber op de snelweg door het voorwiel omhoog gegooid hier tegenaan klapt? Moet ik dan steeds weer de accu vervangen door een pvc leiding die afbreekt?

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Dat piepschuim doek doet niet veel ter bescherming van de onderdelen die daar achter zitten , water heeft ontzettend veel kracht als genoeg ergens tegenaan komt , als er met voldoende snelheid door diepe plassen gereden wordt krijg je onherroepelijk schade .Zou bij Ford reclameren dat ze een modificatie aanbrengen ter bescherming van de fragiele delen , anders de importeur aanschrijven voor een oplossing.

oldford PRO, 4 maanden geleden

Er zijn flink wat bedrijven die goede beschermingsplaten (kunnen) maken.
Zoals deze: https://www.sump-guard.co.uk/ford-kuga-e...
Vraag die eens of de plaat ook op een 2021 model past, dan wel wanneer die komt.

Jean Noir, 4 maanden geleden

Heb ik aanzitten denken Oldford. Maar als zich dan inderdaad weer wat voordoet kan Ford zich er ook op beroepen dat dit niet meer origineel is? Plus dat ik andere gebruikers dit leed zou willen besparen.En wat dacht je van de milieuschade als zo makkelijk een dikke accu moet worden vervangen. Maar goed, misschien dat ik het toch doe, een goede beschermingsplaat plaatsen. Het is verder een fijne auto weet je..

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Ik zou toch eerst de bal bij Ford neerleggen , ivm zoals je zelf al schrijft garantie aansprakelijkheid , nu denk ik zelf dat ford zich met deze situatie zich er erg gemakkelijk van probeert af te maken , vind zelf dat dit soort onderdelen beter beschermd moeten zitten, zou toch eens met de importeur gaan praten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Kuga of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.