Ford Focus: Koelprobleem Focus

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

beste mensen,

Heb in korte tijd tot drie keer toe koelvloeistof bijgevuld. Aangezien dat ergens heen moet gaan, hebben we radiator, leidingen ed. bekeken. Zonder resultaat.

Die koelvloeistof moet ergens heengaan, en hij spuugt het blijkbaar met regelmaat uit -zie lampje en/of heet wordende motor-. Heeft iemand ervaring met dit probleem of een 'hé, dat ken ik'-moment?

Mijn dank is groot.

Groet,

Rob

Balenoboy

Geplaatst door Balenoboy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ford_Faq (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Rob,

Wanneer de motor de koelvloeistof "verbruikt" is dit te zien aan de aanslag van een bougie. Alle 4 de bougies demonteren en met elkaar vergelijken. De bougie die er brandschoon uit ziet zit dan in de cilinder met het probleem.
Wat ook een mogelijkheid is, is de dop op het expansievat. Wanneer deze niet goed is kan de koelvloeistof gaan koken en verdampt dan op deze manier.

Succes

Ford_Faq

Postie (0) PRO, 17 jaar geleden

Ook even goed naar de thermostaat huis kijken, deze is een beetje moeilijk zichtbaar.
Wel meegemaakt dat deze gaat scheuren...

dsp2024 (0), 17 jaar geleden

Ennnn... onder het thermostaathuis kijken... zitten 2 rubbers in en deze willen nog wel eens gaan lekken (ben er sinds vorige week achter waar mijn koelwater bleef....)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.