Ford Mondeo 2014: Koelvloeistof

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DV6C, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo
Kan er mij iemand zeggen of ik het koeilvloeistof van mijn ford mondeo mk5 1.6 tdci koelvloeistof zelf kan verversen is redelijk vuil daarmee dat ik deze wil vervangen moet deze met machine gedaan worden of laat ik het toch beter in garage doen
Van harte bedankt

bikerboy

Geplaatst door bikerboy (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 3 jaar geleden

Als je het in de garage laat doen scheelt een hoop rommel , als je het goed wil doen moet je spoelen , ik weet niet hoe technisch je bent en welke materialen je tot je beschikking hebt.
Als je het simpel wil doen , maar dan komt niet alles er uit , is onderste waterslang van de radiateur los , de boel opvangen , en verse er in maar dan is niet alles ververst . Oude moet je als chemisch afval afvoeren.

bikerboy (0), 3 jaar geleden

Bedankt kaleido voor de reactie
Kwa technische sta ik redelijk sterk trouwens mijn zoon is auto technieker maar ze hadden mij gezegd dat ik mijn systeem moet laten doen in garage ik zou graag enkel maar de vloeistof willen vervangen door nieuwe mijn auto heeft 80000 km erg vuil is deze niet
Maar zit er al enkele jaren in
Toch al van harte bedankt voor deze informatie

kaleido 1 (1595) PRO, 3 jaar geleden

In je eerste post schrijf je is redelijk vuil in je 2e post schrijf je dat de vervuiling mee valt , dan voor de duidelijkheid , erg vuil is spoelen garage werk , vervangen voor verse kun je zelf, maar je zoon is automonteur dan is dit toch geen probleem , die doet dat toch gewoon even voor je.

    Ja sorry voor de verwarring zoals ik zei auto heeft 80000 km dus ben ik van oordeel dat het eens mag vervangen worden enja mijn zoon is automonteur maar hadden mij vertelt dat ik dat met speciaal machine moest laten doen wat trouwens bij mijn zoon in de garage volkswagen ook gedaan word uiteraard word dan heel systeem gespoeld zoals het moet mijn vraag was enkel of dat ik het kon zonder machine met vloeistof onderaan aflaten aan radiator als wagen koud staat dan opnieuw opvullen tot max wagen laten warm draaien tot thermostaat open gaat en dan controleren dat alle lucht eruit gaat
    Ik verwacht dat ik het dus zo dus op deze manier kan doen
    En nogmaals bedankt voor de informatie bedankt - bikerboy (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (1595) PRO, 3 jaar geleden

Bepaalde merken schrijven inderdaad voor om te vullen met een machine , vaak wordt er dan gevuld onder vacuüm, lucht wil soms lastig weg op bepaalde plaatsen in het koelsysteem.
Mocht er voor uw auto deze procedure voorgeschreven zijn , is het misschien verstandig om te doen.
Zelf doen gaat wel , auto van voren zover mogelijk omhoog zetten dat de lucht naar het hoogste punt geforceerd wordt , is geen garantie dat ook alle lucht er meteen uit is bij het vullen , ik maak vaak slangetjes iets los om zo de lucht er makkelijker uit te krijgen , je krijgt zo wie zo maar een gedeelte er uit bij het los nemen van de radiateurslang in koude toestand .

bikerboy (0), 3 jaar geleden

Ok bedankt kaleido
Voor de informatie denk dat ik het gewoon ga vervangen via de retourleiding auto laten draaien op 2500 toeren en oude vloeistof opvangen in emmer via retour en constand nieuwe ingooien ben ik wel zeker dat ik geen lucht problemen krijg
Toch nogmaals bedankt

check

Beste antwoord, geplaatst door bikerboy (0), 3 jaar geleden

Slotje mag erop heb deze ontlucht met compressor eerst vacium getrokken en daar weer gevuld
Allemaal bedankt voor de antwoorden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.