Ford Focus C-Max 2005: KOELWATER LEKKAGE

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QQDB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

ik heb een Ford Focus C-Max 1.8 benzine uit 2005 ,nu is het volgende aan de hand gisteren hoorde mijn vrouw na boodschappen doen een geluid toen ze de motor had uitgezet net of de fan bleef draaien .ik heb toen ik einde middag thuis kwam het koelvloeistof niveau gecontroleerd ,deze bleek onder het minimum te zitten deze bijgevuld en een stukje gaan rijden om te zien of het geluid terug kwam, toen de wagen op temperatuur was even aan de kant gezet en geluisterd niks te horen maar onder de wagen kwam de koelvloeistof flink druppelend naar beneden.
vanmorgen naar werk gereden en onder wagen gekeken , bij het motor gedeelte is alles droog ,alle slangen droog ,bij waterpomp geen druppels ,alleen als je ongeveer halverwege de auto kijkt daar waar de (volgens mij zwarte brandstofleidingen lopen) zie bijlage daar druipt het naar beneden maar kan niet ontdekken waar het nu vandaan komt plus dat het niveau van het water nu weer wel goed stond ,heeft iemand een idee waar ik het moet zoeken

focuspete

Geplaatst door focuspete , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

1e niet meer rijden met de auto totdat dit opgelost is.
2e deze lekkage kan op vele plaatsen weg komen , wordt ouderwets op onderzoek uit gaan .
Systeem lekt zo hard dat dit simpel te vinden moet zijn.

focuspete, 1 maand geleden

heb het gevonden ,het is het kachel radiateurtje onder het dashboard

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Oké bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.